sportinstuif gehandicapten

rheden en omstreken

rooster Vrijwilligers

Vele handen maken licht werk!

Wie zijn de vrijwilligers?

Sporten voor mensen met een beperking is geen vanzelfsprekendheid. Dit vraagt bijzondere aandacht en veel begeleiding. Elk groepje heeft één of twee begeleiders en soms is de begeleiding één op één. Wij zijn erg blij dat wij een groep van 20 enthousiaste vrijwilligers hebben, waarvan sommigen net zijn begonnen, terwijl anderen al vanaf de oprichting bij de sportinstuif betrokken zijn. De leeftijd varieert van 30 tot 80 jaar! Elke week zijn er ca 10 vrijwilligers aanwezig, waarbij één of twee van hen de sportleiding verzorgen. Wij werken met een halfjaar-programma met sportvormen, terwijl er een handboek is met veel oefeningen en spelen. De meeste vrijwilligers komen één keer in de 14 dagen, maar dat kan ook anders geregeld worden; elk half jaar komt er een rooster uit, waarin met ieders wensen rekening is gehouden.

Het fietsen en roeien wordt begeleid door 8 vrijwilligers van de Soroptimistclub Doetinchem-IJsseloever, waarvan er

telkens twee aanwezig zijn. De medische begeleiding is in de handen van J.H.van der Hoeve, voormalig huisarts te Dieren, terwijl elke zaterdagmorgen één of meer EHBO-ers/verpleegkundigen/BHV-ers aanwezig zijn.

Vrijwilligers, die zich willen professionaliseren op het terrein van sporten met mensen met een beperking of op het terrein van EHBO/BHV, worden daarin ondersteund, terwijl de kosten hiervan worden vergoed.


Klik dan op contact voor nadere informatie

Rooster